Een beetje geschiedenis…

Het is in de oude gieterijen van Ruisbroek, in Vlaams Brabant, dat de firma Selfmatic (oorspronkelijk Gimefa) zijn opmars gestart is met aan de top M. Jan Jacobs, grootvader van de actuele zaakvoerders van de firma. De hoofdactiviteit was destijds het vervaardigen van rioleringsroosters voor de stad Brussel.

Na WO II, besloot M. Jacobs om het gamma uit te breiden en ontwikkelde de verkoop van branders en ketels, wat de huidige centrale verwarming vertegenwoordigd en wat in die tijd een innovatieve en revolutionaire technologie was.

M. Jacobs commercialiseerde, met behulp van zijn zonen in de jaren 60 de beroemde Selfmatic doe-het-zelf kits. De bedoeling was om de montage van centrale verwarming voor een groter publiek toegankelijk te maken.

Deze kits bestonden uit de nodige materialen en toebehoren, nodig om de centrale verwarmingsinstallatie te realiseren. Daarbij werd een gedetailleerd instructieboek geleverd dat toeliet, zonder specifieke technische opleiding, eigenhandig de installatie te monteren en dit alles met een beperkt budget.

Dankzij het aanzienlijk succes van de Selfmatic kits, opende de firma vrij snel meerdere verkooppunten in Wallonië. Vandaag telt Selfmatic, bovenop zijn hoofdzetel te Ruisbroek, 5 extra verkoopspunten gevestigd te Angleur, Namur, Farciennes, Saint-Ghislain en Doornik.

Selfmatic heeft evenwel zijn gamma uitgebreid door zich te specialiseren in de loop der jaren in alle renovatie –en bouwtechnieken , gaande van nieuwe verwarmingstechnieken, elektrische en sanitaire installaties.

Selfmatic biedt u een waaier van merken tegen concurrentiële prijzen, met de inzet om steeds de allerlaatste innovatie in de sector aan zijn klanten te kunnen aanbieden.

Selfmatic biedt in haar gamma vooruitstrevende technieken zoals warmtepompen, zonne-energie, regenwater recuperatiesystemen en domotica.

Bovenop de brede waaier aan aanbod onder vorm van complete kits, maakt Selfmatic er een erezaak van om zijn klanten te begeleiden in hun project van het begin tot het einde.

Het is trouwens daarom dat wij al zoveel jaren een na verkoopdienst ter beschikking stellen aan onze klanten en een montage bijstand zodat elke Selfmatic installatie een waar succes wordt.

Het is zo dat Selfmatic in meer dan 50 jaar al meer dan 100.000 klanten heeft kunnen overtuigen de handen uit de mouwen te steken en hun woning  zelf uit te rusten met kwalitatieve en moderne technieken.